Schimmelnagel behandelen

Schimmelnagels behandelen is vaak onnodig aangezien ze in principe vrij onschuldig zijn. De aandoening heeft echter vaak een storend uiterlijk, wat maakt dat velen er iets aan willen doen. Een andere reden is dat men wil voorkomen dat anderen geïnfecteerd worden, aangezien schimmelnagels besmettelijk zijn. Slechts in enkele gevallen is een behandeling vanuit medisch oogpunt vereist.

Men kan de schimmelnagels behandelen middels een lokale behandeling, waarbij de infectie op uitwendige wijze wordt aangepakt. Een bekend voorbeeld van deze vorm van schimmelnagel behandeling is het Kalknagelkwastje van Wartner. Een andere methode is het gebruik van medicijnen of pillen die schimmels tegengaan. Deze tweede mogelijkheid betreft een langdurige behandeling van minimaal een aantal maanden waarbij er bovendien kans is op bijverschijnselen. Gebruik van deze middelen is uitsluitend op recept en kan in overleg met de huisarts worden overwogen bij langdurige of ernstige klachten. Bij beginnende en matige gevallen wordt aangeraden de lokale methode te gebruiken.

Lokale schimmelnagel behandeling

Er is een breed assortiment van middelen beschikbaar om een schimmelnagel te behandelen. Op basis van ervaringen van gebruikers zijn de volgende middelen geselecteerd. Voor een volledig overzicht van middelen die gebruikt kunnen worden bij het behandelen van schimmelnagels (ook wel kalknagels genoemd) verwijzen we u naar De Online Drogist.

Naloc Tube Naloc Tube
Naloc is een bekend en klinisch bewezen product tegen schimmelnagels. De speciale formule zorgt voor verbetering van de structuur en de vochtbalans door diep in de nagel door te dringen. Naloc claimt dat het binnen twee weken zichtbaar resultaat oplevert.

Scholl Kalknagel Behandelset Scholl Kalknagel Behandelset
Voor de behandeling van schimmelnagels heeft Scholl een alles in 1 pakket, bestaande uit speciaal ontwikkelde vijlen en nagelvloeistof. De combinatie zorgt voor een grondige aanpak waarbij schimmels binnen vier weken verdwenen zijn.

Zelf de schimmelnagels behandelen

Bij beginnende infecties kan het zin hebben de nagels te vijlen of ze regelmatig met azijn te behandelen. Dit heeft meestal een tijdelijke werking, omdat de infectie een hardnekkig karakter heeft. Wanneer de nagel eenmaal geïnfecteerd is, is het zeer lastig er zelf van af te komen.